A gyümölcssalátában azt szeretem a legjobban, hogy megunhatatlan és ezerféleképpen variálható. Mindenki azt a gyümölcsöt szeli a salátájába, amit személy szerint kedvel, és az extra ízt adó öntet szintén ízlés kérdése és számtalanféle módon elkészíthető.
Én legjobban a joghurt, azon belül is a mézes görögjoghurt híve voltam, ha gyümölcssaláta feldobásáról volt szó, ám kikísérleteztem egy olyan alternatívát, ami azon emberkék számára is fogyasztható, akiknek mellőzniük kell mindenféle tejterméket, így a joghurtot is.
Két megoldást találtam, hogy finom, krémes öntetet kapjunk a gyümölcssalátához.
- Kókusz joghurt: Simán, a boltból is beszerezhető, az egyik legjobb - személyes véleményem szerint - az Alpró kókuszjoghurt. A legjobb, ha bio boltban néztek utána!
- Kókuszkrém házilag: A krém elkészítéséhez mindössze 3-4 evőkanál kókuszkrémre (konzerves kókusztej krémes része) és 1 evőkanál mézre lesz szükséged. A kettőt keverd össze, majd mielőtt ráöntenéd a gyümölcsökre, hagyd hűtőben állni legalább 30 percet.
Ez a két megoldás szintén nagyon finom végeredményt hoz, és a gyümölcssaláta azok számára is élvezhető, lemondások nélküli ínyencség marad, akik teljes mértékben kiiktatták a tejtermékeket az étkezésükből.
A képen látható gyümölcssaláta hozzávalói:
- Vörös és fehér szőlő
- Ananász
- Zöldalma (savanyú)
- Banán
- Ringló
Én a házi kókuszkrémet használtam, a fent leírtak alapján.
Extra ízként megszórtam egy kevés fahéjjal és egy kis extra adag mézzel is. A gyümölcsöket és a krémet, illetve az extra fahéjat, mézet, rétegesen tettem a kehelybe, hogy még gusztusosabb legyen a tálalás.
Legyetek kreatívak, és alkossátok meg a saját gyümölcssaláta verziótokat. Nyugodtan küldhettek képet is a FB oldalra az elkészült kreációkról, osszátok meg egymással, velem az ötleteiteket!